perjantai 20. joulukuuta 2013

Groovy baby, YEAH!

Näitä sormikkaita neulottiin ja purettiin uudelleen ja uudelleen, kunnes hokasin, että langalle on luotava ihan oma ohje. Lankana on ICE yarns, joka sisältää 45 % angoraa ja 55 % akryylia. Lopputulos on aika groovy!!


Sormikkaat  ICE Yarns Angora Gold Batik -langasta

Puikot 3 tai käsialan mukaan. Saa olla “napakka” neulos, niin tulee lämpöisemmät. Joustinneule 2o, 2n. Sileäneule suljettuna neuleena aina oikeaa.

Oikean käden sormikas:
Varsi: luo nro 3 sukkapuikoille 40 s ja jaa s:t neljälle puikolle. Neulo joustinta n. 8cm. Aloita sileäneule ja lisää joka puikolle 2 silmukkaa. Yhteensä on nyt 44 silmukkaa. Neulo kaksi kerrosta vielä oikein.

Peukalokiila: Neulo III puikolta 2 s oikein, lisää 1 s (= nosta kahden s:n välinen lankalenkki vasemmalle puikolle ja neulo se kiertäen oikein). Neulo 2 s oikein, lisää 1 s ja neulo krs loppuun. Neulo 2 välikrs:ta ja toista lisäykset, nyt niiden välissä on 4 s. Jatka sileää neuletta ja tee peukalokiilan lisäykset tähän tapaan vielä joka 3.krs 4 kertaa (=14 s peukalokiilassa ja kiila ulottuu peukalon juureen.) Lisäysten väliin tulee aina 2 s enemmän kuin edellisellä lisäyskerroksella. Neulo viimeisten lisäysten jälkeen vielä 2 krs:ta ja seuraavaa krs:ta kiilan alkuun. Siirrä kiilan 14 s apulangalle odottamaan. Luo peukalokiilan kohdalle 2 uutta silmukkaa ja jatka sileää neuletta edelleen, kunnes sormikas ulottuu pikkusormen juureen.

Pikkusormi: Ota työhön selkäpuolelta I puikon alusta 6 s, luo pikkusormen ja nimettömän väliin 2 uutta silmukkaa ja ota kämmenpuolelta IV puikon lopusta 6 s = 14 s. Jaa s:t kolmelle puikolle (5, 5, 4 siten, että neljä s on puikolla, joka on pikkurillin ja nimettömän välissä.) Neulo suljettuna neuleena sileää, kunnes kynsi melkein peittyy. Kärkikavennus: Neulo ensin 2o yhteen puikon lopussa puikoilta, joilla on viisi silmukkaa. Seuraavalla kerroksella kavenna kaikilla puikoilla. Kun jäljellä on 6 silmukkaa, katkaisen lanka ja vedä kaikkien silmukoitten läpi (kahteen kertaan). Päättele hyvin.

Ota odottamassa olevat s:t työhön, poimi pikkusormen juuresta 4 s ja neulo kaikilla 40 s:lla 3 krs:ta sileää neuletta suljettuna neuleena.

Nimetön: ota nimettömän juureen ennen välikerroksia luodut 4 s, ota työhön selkäpuolelta 6 s, luo nimettömän ja keskisormen väliin 2 uutta s:aa, ota kämmenpuolelta 6 s = 18 s. Jaa silmukat puikoille tasan 6, 6, 6. Kärkikavennus: Kavenna kaikilta puikoilta 2o yhteen puikon lopussa. Kun jäljellä on 6 silmukkaa, tee samoin kuin pikkurillissä.

Keskisormi: poimi nimettömän juuresta 4 s, ota työhön selkäpuolelta 6 s, luo keskisormen ja etusormen väliin 2 uutta s:aa, ota kämmenpuolelta 6 s = 18 s. Neulo kuten nimetön.

Etusormi: poimi keskisormen juuresta 5 s ja ota työhön loput 12 s ja lisää yksi silmukka etusormeen niin saat 18 s. Neulo kuten edellä.

Peukalo: jaa apulangalla odottavat s:t kahdelle puikolle ja poimi kolmannelle puikolle peukalon juuresta 5 s = 19 s. Jaa silmukat puikoille 7, 7, 5 siten, että 5 on peukun juuressa oleva puikko. Neulo sileää, kunnes kynsi peittyy n. puoliksi. Kärkikavennus: Kavenna niiltä puikoilta, joissa on 7 silmukkaa 2o yhteen puikon lopussa kahden kerroksen ajan. Sitten, kun kaikilla on viisi, niin kavenna joka puikolla viimeiset 2 o yhteen, kunnes jäljellä on 6 silmukkaa. Päättele kuin edellä.

Vasemman käden sormikas: Tee peilikuvaksi. Peukalokiila tulee siis II puikon loppuun. 

Vinkkejä: Langassa on hyvin harvaan vaihtuvat raidat, joten joka sormikas on erinäköinen. Itse kudoin langasta näin: oikea, vasen, vasen, oikea, niin sain ”samaa paria” olevat sormikkaat!