maanantai 29. joulukuuta 2014

Tonttuilua!

"Liigasukkaa" pukkaa! Sainpa tehdä Ilveksen väreissä kaksi paria sukkia. Nuorelle naiselle ja nuorelle miehelle. Tyttösen sukkiin tein varteen valepalmikkoa. Nuorukaisen sukista tuli ihan perussukkaa. Raitasommitelmaan hain fiilistä netistä. Jokin vanhan pelikauden paita antoi parhaan, vähän nostalgisen inspiksen!
Sain myös tehtäväksi kutoa Jokereiden väreissä olevat sukat. Täytyy myöntää, ettei minulla ole hajuakaan millaisessa paidassa Jokerit pelaa nykyään Venäjän-liigassa. Netistä löytyi pelipaitoja vuosien varrelta jos jonkinmoisia. Parhaat raitaidikset sai kuitenkin näistä kolmesta väristä, joka oli helppo toteuttaa!
Isälleni halusin myös tehdä sukat. Hänelle on tehty molempiin jalkoihin sääriamputaatiot sairauden vuoksi. Siksi teinkin Novitan ohjeella kiertyvää putkisukkaa. Lämmittää villasukka sitten sääriä ja reisiä öiseen aikaan unisukkina, eikä tule "haamusärkyä".
Äidilläni ei ollut unisukkien tarvetta vielä, mutta vuoden päästä varmaan hänellekin sukat teen... SSsshh!! Ei saa kertoa!! Äitiäni ilahdutin koristetyynyllä. Varastoissani on lojunut jo ainakin 15 vuotta Novita Pop -lankaa. Siitä piti aikoinaan tulla villatakki, mutta tekemättä jäi... Väri on pehmeä marjapuuronpunainen ja jotenkin siitä tuli mieleen lämmin pehmeä tyyny. Valkoinen Pop oli ylijäämää jostain piposta. Siitä tuli kiva raita sydämineen piristämään tyynyä.